Alkoholt és kábítószert fogyasztva ütött el egy fiatal nőt Szőregnél

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki szombatról vasárnapra virradóra okozta egy fiatal nő halálát.

A gyanú szerint a férfi 2019. március 30-án 23 óra 45 perc körüli időben a saját gépkocsijával közlekedett Szeged-Szőreg belterületén Újszentiván irányába. A megengedett legnagyobb sebességet túllépte, és nem észlelte az úttest jobb oldalán, a padkán parkoló járművet illetőleg annak bal oldala mellett az úttesten álló sértettet. A gyanúsított nekiütközött a parkoló gépkocsi bal oldalának, majd elsodorta a sértettet is. Az ütközés következtében a sértett a helyszínen életét vesztette, míg a gyanúsított gépkocsija is megsérült, légzsákja is kinyílt.

A gyanúsított az ütközés és a sértett elütését követően a helyszínen nem állt meg, nem nyújtott tőle elvárható segítséget az általa okozott balesetben megsérült sértettnek, hanem elhajtott és otthonába távozott. Ezt követően a gyanúsított a balesetben megrongálódott gépkocsit megpróbálta elrejteni. Mintegy másfél óra múlva az intézkedő rendőrök a gyanúsítottat előállították, melynek során a vizeletéből a gyorsteszt kábítószer fogyasztását mutatta ki, illetőleg alkoholfogyasztásra is adat merült fel.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette, valamint a kábítószerrel visszaélés vétsége miatt indult eljárásban a járási ügyészség a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére tett indítványt a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

(MCsipos.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s